Mijn naam is Marianne van Boekholt-Booij en ik ben Gastouder van kinderopvang Mijn Melodie te Boxmeer. Een kleinschalige kinderopvang met ’n muzikaal tintje.

Ik ben getrouwd met Rob en we hebben een dochter Daisy en een zoon Merlijn. We hebben ook een heel lief hondje Rembrandt die kleine kinderen erg gezellig vindt.
Na drie jaar bij een kinderopvang gewerkt te hebben werd mijn arbeidsovereenkomst niet meer verlengd. Dit tot mijn grote teleurstelling, omdat ik eindelijk dat werk had gevonden dat mij op het lijf geschreven was. Ik kon me dan ook niet voorstellen ander werk te moeten gaan zoeken.

Ik heb in het verleden meerdere banen gehad in heel verschillende bedrijfssectoren, maar dit, de kinderopvang, is echt mijn ding. Een collega bracht me op het idee om iets voor mezelf te beginnen. Dit idee werd daarnaast in de thuissituatie toegejuicht, omdat ik dan toch thuis ben voor de opvang van onze eigen kinderen. En zo kwam het plan boven om thuis een kinderopvang als gastouder te gaan opzetten en mezelf aan te sluiten bij een gastouderbureau om zo voldoende begeleiding te krijgen in allerlei practische zaken. Tot op de dag van vandaag hebben we met elkaar nog geen spijt gehad van deze beslissing en genieten we van de levendigheid die alle kinderen in ons huis brengen.

Ik heb met mijn bedrijf contact gezocht met Gastouderbureau Boxmeer en me daarbij aangesloten om zo voldoende begeleiding te krijgen in allerlei practische zaken.Zo organiseert gastouderbureau Boxmeer meerdere malen per jaar ontmoetingsochtenden/avonden voor alle aangesloten gastouders. Dit voor intercollegiaaloverleg en scholing. Door Gastouderbureau Boxmeer ben ik in contact gekomen met meerdere gastouders uit Boxmeer. Onderling hebben we in Boxmeer nu  ook een gastoudergroep/app, waarmee we elkaar met raad en daad bijstaan indien nodig. En zo spreken we ook af en toe iets af als extra activiteit. Dit is extra leuk voor de kinderen die zo ook nog andere kinderen tegen komen. Extra activiteiten zijn die we al gedaan hebben zijn o.a. wandelingen langs Maas en door het bos, bezoek aan  de bibliotheek in St. Anthonis en een pietenmiddag, paasactiviteiten, bakfiets-tochten en extra uitstapjes in vakanties (binnenspeeltuin/schaatsen).

De samenwerking met collega gastouders is er ook in de opvang, soms heeft 1 gezin zoveel opvang nodig dat dat niet bij 1 gastouder geplaatst kan worden en dan doen we een co-opvang. Dit kan structureel of alleen in vakanties voorkomen. Mogelijkheden te over om tot een passende opvang te komen.

Ik sta ook ingeschreven bij Gastouderbureau Boxmeer en Gastouderbureau ViaViela .