Kleinschalige kinderopvang is niet duurder dan een kinderdagverblijf. Het is zelfs vaak goedkoper omdat u alleen betaald voor de werkelijk afgesproken opvang uren. U betaalt dus niet voor een hele dag wanneer u deze niet nodig heeft. Wel is er een minimale afname van 2 uur per opvang dag, dit in het belang van het kind om rust te kunnen bewaren.

De opvang voldoet aan alle wettelijke eisen waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

En naast al deze voordelen kan kleinschalige kinderopvang flexibel inspelen op individuele wensen van ouder en kind!

Door mijn achtergrond als muziekactiviteitenbegeleidster vind ik het erg leuk om muziek te verweven in de dagelijkse gebeurtenissen. Ik gebruik een liedje voor het fruit eten, bij het naar binnengaan vanuit de speeltuin, bij het slapen gaan en het handen wassen. Ik gebruik hiervoor bestaande liedjes of een bekende melodie met een eigen nieuwe tekst.

Verder doe ik kleine activiteiten als knutselen, koken/bakken, dansen, lezen en nog veel meer, maar altijd met het uitgangspunt dat het kind centraal staat. Soms is de situatie anders dan ik van tevoren bedacht had en dan pas ik de activiteit aan. En dan kan een activiteit zomaar een “bank-hang-uurtje” worden. Het kind staat voor mij op de eerste plaats en niet dat het kind na een jaar een plakboek vol knutselwerkjes heeft.

In de gang heb ik een bord waar de namen van de aanwezige kinderen van die dag op staan. En daarop is extra informatie te vinden zoals de dagen waarop Mijn Melodie gesloten is. Verdere communicatie met ouders verloopt via directe persoonlijke whatsapp, groeps/mededelingen app voor ouders, via telegram (voor aanvragen van opvangdagen) en via mail.