Kleinschalige kinderopvang biedt kinderen een rustige, veilige en vooral huiselijke omgeving waarin ze de mogelijkheid krijgen zich op hun eigen tempo te ontwikkelen en te ontplooien. De omgeving lijkt veel op die van het eigen gezin en daarom is de overgang voor jonge kinderen minder groot.

De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen waardoor ieder kind altijd genoeg individuele aandacht krijgt. Kinderen kunnen hier komen vanaf 0 jaar tot einde basisschool.

Er is meer persoonlijke aandacht en er zijn niet telkens andere leidsters zodat een kind zich sneller “thuis” zal voelen.

Kleinschalige kinderopvang is niet duurder dan een kinderdagverblijf. Het is zelfs vaak goedkoper omdat u alleen betaald voor de werkelijk afgenomen opvang uren. U betaald dus niet voor een hele dag wanneer u deze niet nodig heeft. Wel is er een minimale afname van 2 uur per opvangdag, dit in het belang van het kind om rust te kunnen bewaren.

De opvang voldoet aan alle wettelijke eisen waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

En naast al deze voordelen kan kleinschalige kinderopvang flexibel inspelen op individuele wensen van ouder en kind!

Door mijn achtergrond als muziekactiviteitenbegeleidster vind ik het erg leuk om muziek te verweven in de dagelijkse gebeurtenissen. Ik gebruik een liedje voor het fruit eten, bij het naar binnengaan vanuit de speeltuin, bij het slapen gaan en het handen wassen. Ik gebruik hiervoor bestaande liedjes of een bekende melodie met een eigen nieuwe tekst.

Verder doe ik kleine activiteiten als knutselen, koken/bakken, dansen, lezen en nog veel meer, maar altijd met het uitgangspunt dat het kind centraal staat. Soms is de situatie anders dan ik van tevoren bedacht had en dan pas ik de activiteit aan. En dan kan een activiteit zomaar een “bank-hang-uurtje” worden. Het kind staat voor mij op de eerste plaats en niet dat het kind na een jaar een plakboek vol knutselwerkjes heeft.

In de gang heb ik een bord waar de namen van de aanwezige kinderen van die dag op staan. En ook alle verjaardagen. Zo kunnen de oudere kinderen in de gaten houden wie er bijna jarig is. Eventuele mededelingen maak ik ook daarop bekend, zoals de dagen waarop Mijn Melodie gesloten is. Verdere communicatie met ouders verloopt via directe persoonlijke whatsapp, groeps/mededelingen app voor ouders, via telegram (voor aanvragen van opvangdagen) en via mail.