Kleinschalige kinderopvang biedt kinderen een rustige, veilige en vooral huiselijke omgeving waarin ze de mogelijkheid krijgen zich op hun eigen tempo te ontwikkelen en te ontplooien. De omgeving lijkt veel op die van het eigen gezin en daarom is de overgang voor jonge kinderen minder groot.

De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen waardoor ieder kind altijd genoeg individuele aandacht krijgt.

Er is meer persoonlijke aandacht en er zijn niet telkens andere leidsters zodat een kind zich sneller “thuis” zal voelen.

Kleinschalige kinderopvang is niet duurder dan een kinderdagverblijf. Het is zelfs vaak goedkoper omdat u alleen betaald voor de werkelijk afgenomen opvang uren. U betaald dus niet voor een hele dag wanneer u deze niet nodig heeft.

De opvang voldoet aan alle wettelijke eisen waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

En naast al deze voordelen kan kleinschalige kinderopvang flexibel inspelen op individuele wensen van ouder en kind!

Door mijn achtergrond als muziekactiviteitenbegeleidster vind ik het erg leuk om muziek te verweven in de dagelijkse gebeurtenissen. Ik gebruik een liedje voor het fruit eten, bij het naar binnengaan vanuit de speeltuin, bij het slapen gaan en het handen wassen. Ik gebruik hiervoor bestaande liedjes of een bekende melodie met een eigen nieuwe tekst.

Verder gebruik ik thema’s die met het jaargetijde te maken hebben. Aan de hand van de thema’s wordt er geknutseld, muziek gemaakt maar ook spelletjes gedaan, gelezen, gedanst of gekookt. De deur in de gang is tevens mijn communicatiebord voor de ouders, hierop hangt het planbord waarop te zien is welke kinderen er die dag komen. Hierop komen ook de tekeningen van de kinderen te hangen (tenzij ze die natuurlijk heel graag mee naar huis meenemen).